Вітаємо професора кафедри фундаментальної математики Дмитра Георгійовича Шепельського з ювілеєм!

24 листопада 2023 року







14 листопада виповнилося 60 лет професору нашої кафедри, доктору фізико-математичних наук Дмитру Георгійовичу Шепельському.

Дмитро Георгійович є всесвітньо відомим фахівцем з математичної фізики, яскравим представником Харківської математичної школи. Він є автором більше ніж 70 наукових робіт, добре відомий у математичних центрах Франції, Великобританії, США, Італії, Австрії, де він неодноразово виступав з науковими доповідями. Свідченням популярності його робіт серед математиків є його дуже високий індекс Гірша – 20.

Паралельно з викладанням на факультеті математики і інформатики Дмитро Георгійович успішно керує відділом диференціальних рівнянь і геометрії в Фізико-технічному інституті низьких температур ім. Б. І. Вєркіна НАН України. Він є членом правління Харківського математичного товариства та виконавчим директором Фонду імені Н.І. Ахієзера.

Колектив кафедри вітає Дмитра Георгійовича з ювілеєм, бажає йому здоров’я, сильних учнів, та нових видатних наукових досягнень.

Інші новини

30 травня 2023 рокуВітаємо аспіранта кафедри фундаментальної математики Дмитра Селютіна з перемогою у конкурс для молодих математиків

23 квітня 2023 рокуЗустріч з представниками роботодавців НАН України

30 березня 2023 рокуМолоді математики кафедри отримали стипендії Фонду імені Н.І. Ахієзера 2023 року!

12 січня 2024 рокуВітаємо викладача кафедри фундаментальної математики Анну Гончарук з успішним захистом дисертації на здобуття ступеня доктора філософії!

12 березня 2024 рокуНаша освітньо-професійна програма Математика, перший (бакалаврський) рівень вищої освіти отримала сертифікат про акредитацію

25 березня 2024 року​Вітаємо студентів кафедри фундаментальної математики Катерину Сморцову, гр. М111 і Павла Сурженка, гр. М121 з отриманням стипендії Фонду імені Н.І. Ахієзера 2024 року